Friday, October 11, 2013

Garlic Baguette


Garlic Baguette

Bahan2nya
2 bantal Roti Peranchis di potong tipis2 -1/4 inch
4 biji telur- di rebus hingga masak
2 ulas bawang putih
2 pucukk daun parsley di potong halus
3 sudu besar mentega

Cara2nya
Bakar roti di oven atau toaster roti. Biar di bakar hingga keras 10 mins dalam suhu 140C.
Rebus telur hingga masak. Buangkan kulit dan tuangkan di mangkuk yg besar.
Lecek telur  dan letak butter, garam dan lada putih secukup rasa.
Masukan daun parsley yang di potong halus. Gaulkan hingga sebati. Ambil sekeping roti, guriskan bawang putih. Sebab roti nya keras dan kasar, mudah di gosok garlic itu di atas nya. Ambil sesudu telur yang dihancurkan dan letak di atas kepingan roti. Sajikan dengan minuman. 


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1826609017623&set=a.1518882724658.2064993.1012218209&type=1&theater

No comments:

Post a Comment

Blogger Widgets