Sunday, July 21, 2013

BISKUT KACANG PEAS

BISKUT KACANG PEAS



  • 2 cawan tepung gandum
  • 6 sudu makan tepung jagung/kastad
  • 2 cawan gula aising
  • 2 cawan kacang peas kisar 
  • minyak canola secukupnya
  • 1 biji telur + sedikit pewarna kuning=bancuh untuk hiasan

  • Cara-cara Menyediakan Biskut Kacang Peas:

    1. Panaskan oven 180 darjah celcius dan griskan loyang.
    1. 2. Satukan tepung + tepung jagung + kacang peas +gula aising= gaul sebati dalam mangkuk besar.
    2. 3. Tuangkan pula minyak sedikit demi sedikit sambil tangan menguli menjadi doh.
    3. 4. Canaikan dan terap dengan acuan pilihan ataupun boleh bulatkan sahaja.
    4. 5. Sapukan kuning telur diatas dan bakar selama 20 minit atau sehingga masak.

    No comments:

    Post a Comment

    Blogger Widgets