Wednesday, June 5, 2013

BISKUT SAMPRIT COKLAT






BISKUT SAMPRIT COKLAT

Bahan-bahannya:

310 gm buttercup
110 gm gula icing
1 sudu teh esen vanila
1 biji kuning telur
1 bungkus tepung kastad cap bunga merah (300 gm)
110 gm tepung gandum di goreng @ sangai sekejap (ayak n timbang)
6 sudu besar tepung jagung
3 sudu makan serbuk koko
1 sudu teh paste kopi
jelly tip secukupnyer....

cara2 nya:


1. Ayak semua tepung, koko n ketepikan...
2. Butter, gula,telur, esen n paste kopi gaul sebati tak payah kembang....
3. Masukkan tepung uli sehingga sebati ..
4. Masukkan kedalam acuan ulat bulu tekan mengikut corak yg dikehendaki....
5. Bakar pada suhu 180 darjah selama 15-20 minit @ bila tgk bahagian bawah kuih tu mcm garing boleh angkat....

No comments:

Post a Comment

Blogger Widgets