Bahan2 nya
1 ekor ikan siakap segar
1 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
bahan2 di atas dikisar halus
2 batang serai di titik saja
4 sudu besar cili kisar
1 kuib knorr ikan bilis
1 biji buah tomato
2 biji limau kasturi
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak untuk menumis
Cara2 nya
Panaskan minyak di kuali dan letakkan 2 batang serai yang di titik. Tumiskan bawang kisar dan cili kisar bersama knorr. Goreng hingga cili nya masak letakan garam dan gula secukup rasa. Di dulang pembakar, letakan aluminium foil dan daun pisang. Letakan ikan dan buah tomato hiris. Tuangkan sambal dan balut ikan nya. Panaskan ketuhar pada suhu 170C. Letakan ikan dan panggang selama 20mins. Bila sudah masak, buka dan panggang ikan pada api atas untuk 8mins. Sajikan dengan perahan jus limau kasturi dengan nasi putih.
1 ekor ikan siakap segar
1 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
bahan2 di atas dikisar halus
2 batang serai di titik saja
4 sudu besar cili kisar
1 kuib knorr ikan bilis
1 biji buah tomato
2 biji limau kasturi
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak untuk menumis
Cara2 nya
Panaskan minyak di kuali dan letakkan 2 batang serai yang di titik. Tumiskan bawang kisar dan cili kisar bersama knorr. Goreng hingga cili nya masak letakan garam dan gula secukup rasa. Di dulang pembakar, letakan aluminium foil dan daun pisang. Letakan ikan dan buah tomato hiris. Tuangkan sambal dan balut ikan nya. Panaskan ketuhar pada suhu 170C. Letakan ikan dan panggang selama 20mins. Bila sudah masak, buka dan panggang ikan pada api atas untuk 8mins. Sajikan dengan perahan jus limau kasturi dengan nasi putih.
No comments:
Post a Comment